RENOVASI PINTU UTAMA : 1ST WEEK ~ FASA PENGUBAHSUAIAN BERMULA!!

Bila hati dah berkenan, tido malam pun tak tenang, nampaknya hajat di hati mak MESTI dipenuhi jugak2. Tak mampu dah nak dipujuk ati..tak terdaya dah si laki tu nak menghalang atau bagi 1001 alasan. Kalau dah mahsuri kata nak… tetap gak nak! Ahahaha.. Last seen this view. Selamat tinggal pintu slidding. After this, no more pintu… Continue Reading →

CERITA RAMADHAN 2014 KAMI

Selamat menyambut ramadhan al-mubarak kawan2. Alhamdulillah..kejap je dah masuk ke dua ramadhan. Tapi baru terhegeh2 nak sembang tajuk yang sama . :). Takde apa sangat yang nak disembangkan but boleh la nak buat bahan dalam ni kan. Nak pin point apa erk? Ramadhan kali ni..rasa2nya macam tahun2 yang sudah la jugak. Mujur pokcik tu tak gi lapor diri… Continue Reading →

RENOVASI PINTU UTAMA – DARI PINTU GELONGSOR KEPADA PINTU BESI KESELAMATAN

contoh pintu besi keselamatan

Nampaknya, rumah mak ni tak henti-henti lagi renovasi dan make over itu ini. Entah la yea..bila dah start buat 1-1 benda tu, macam tak leh nak stop lak. Projek nak renovate pintu utama ni pun TERexcident masa tengah servey2 lampu untuk car porch tu lah! Ater..show roomnya sebelah menyebelah ngan kedai lampu. Haaaa…apa lagi kan. Gatai… Continue Reading →

BESDAY DAN LESEN

IMG_2014070146779

Owh mak aih…! Sesuci sinar mentari muka aku taim tuh! Cer tengok sekarang. Maunya korang mengucap panjang tengok muka lebar pinggang aku sekarang. 26 Jun telah berlalu. Almost seminggu dah kowt mak debab bertukar angka. Baru nih ler nak up entry kan?? Well..blogger chipsmore kan. Gini la kaedahnya yea adik-adik..berbalik pada 26 Jun, bukan main… Continue Reading →

WAHAI JIRAN YANG BINGAI, LAKI AKU BUKAN PENCACAI!

IMG_2014061959379_wm

Idop dalam satu masyarat dan kejiranan ni memang kena banyak bertolak ansur dan bersabar kan. Tapi, be fair la. Takkan la orang je yang kena paham masalah ko, kena bertolak ansur tak henti-henti dan bersabar dengan perangai haremmm kau, memang tak la kan.. Tak tercerna dek akai mak macamana seorang cikgu yang mengajar di sekolah menengah… Continue Reading →